Schade aan uw woning

Het kan gebeuren dat u schade aan uw woning krijgt. Als wij zelf of een partij die in onze opdracht werkte, schade hebben veroorzaakt aan uw inboedel, kunt u ons aansprakelijk stellen.

Heeft u zelf schade aan ons bezit veroorzaakt, of is het niet duidelijk wie de schade heeft veroorzaakt? Meld de schade dan altijd bij ons.

Inboedelverzekering

U kunt schade aan uw eigen spullen in en om het huis verzekeren met een inboedelverzekering. Denk bijvoorbeeld aan schade aan het schilderwerk, behang of de vloer, bijvoorbeeld na lekkage. U moet een inboedelverzekering zelf afsluiten. U kunt dat doen bij een verzekeraar naar keuze.
Wij zorgen alleen voor de ‘opstalverzekering’. Binnen een opstalverzekering valt het huis zelf, dus niet wat binnen in het huis staat. Als u bijvoorbeeld schade heeft aan het dak of de regenpijp, dekt de opstalverzekering deze kosten.

Glasschade

Heeft u het glas per ongeluk gebroken en heeft u een glasverzekering bij ons? Dan repareren wij het glas kosteloos. Heeft u geen verzekering of heeft u het glas met opzet gebroken? Dan repareren wij het glas en zijn de kosten voor u.

Schade na inbraak

Bij inbraak is het goed om altijd aangifte te doen bij de politie. U ontvangt dan een proces-verbaal van uw aangifte. Hierin staat dat er is ingebroken is of een poging tot inbraak is gedaan. Als u het proces-verbaal binnen vier weken aan ons verstuurt, rekenen wij geen kosten voor het herstellen van de inbraakschade. Schade aan uw inboedel is voor uw inboedelverzekering. Geef een (poging tot) inbraak altijd zo snel mogelijk aan ons door.

Brandschade

Brand moet u de eerstvolgende werkdag bij ons melden. Wij komen dan langs om de schade op te nemen. Daarna maken we met u een afspraak voor het repareren van de schade. Voor schade aan uw inboedel kunt u contact opnemen met uw eigen verzekeraar over uw inboedelverzekering.

Schade door winterweer

Streng winterweer kan leiden tot schade aan uw woning door bevriezing. U kunt bevriezing met een aantal maatregelen voorkomen: 

  • Strooi zout in een kunststof regenpijp en/of een kunststof balkonafvoer;
  • Sluit waterkranen in niet-verwarmde ruimtes af;
  • Sluit de buitenkraan af;
  • Bent u een langere periode niet thuis? Laat de centrale verwarming op minimaal 10 graden Celsius staan.

De kosten voor het herstellen van schade door bevriezing zijn voor uzelf.

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden